GGZ in de Wijk/

Hoofddorp

Samen werken aan een wijk waar iedereen welkom is

In Haarlemmermeer willen we toegankelijke wijken waar iedereen zich thuis kan voelen. Met de aanpak GGZ in de Wijk bouwen we aan een netwerk van organisaties en vrijwilligers op wijk- en buurtniveau. Het netwerk draagt uit dat alle mensen erbij horen, ook als hun gedrag niet goed begrepen of ‘verstaan’ wordt door hun omgeving.

Geplande trainingen in Hoofddorp

Er zijn op dit moment geen geplande trainingen.

De vier partijen die hier samenwerken zijn:

Gemeente Haarlemmermeer

De gemeente Harlemmermeer is verantwoordelijk voor het welzijnsbeleid en voor beleid voor bewoners met een GGZ-achtergrond. De focus ligt op voor iedereen toegankelijke voorzieningen in de wijk, het tijdig signaleren van problemen en het waar nodig doorverwijzen naar hulpverlening.

GGZ inGeest

GGZ inGeest biedt gespecialiseerde psychiatrische zorg aan jongeren, volwassenen en ouderen. Binnen het project van GGZ in de Wijk brengt GGZ inGeest specialistische kennis in over mensen met een GGZ-achtergrond.

TEAM ED

Ervaringsdeskundigen van TEAM ED organiseren laagdrempelige activiteiten in de Huizen van de Wijk en ondersteunen kwetsbare buurtbewoners. Verder dragen zij hun kennis over in trainingen en workshops.

Meerwaarde

Gestart in 1997 als pionier op het gebied van sociaal werk, is MeerWaarde anno 2023 – mede dankzij uw vertrouwen – uitgegroeid tot dé welzijnsorganisatie in Haarlemmermeer voor iedereen van 0 tot 100 jaar.

Neem contact op met de coaches

Rens Bähler

coach GGZ

Wilma de Quaasteniet

coach GGZ

Mary van der Drift

coach Welzijn

 

 

Alex Krottje

coordinator TEAM ED

06 18424350
alex@teamed.nl

 

 

Samen werken aan een wijk waar iedereen welkom is. Wilt u meer weten?