GGZ in de Wijk/

Stadsdeel Zuid

Samen werken aan een wijk waar iedereen welkom is

In 2015 startte GGZ in de Wijk in stadsdeel Zuid in Amsterdam. Gemeente, zorg- en welzijnsinstellingen en ervaringsdeskundigen gingen samen met mensen met een psychische kwetsbaarheid aan de slag om ervoor te zorgen dat de wijken toegankelijk worden voor iedereen.

Geplande trainingen in Stadsdeel Zuid

Bouwstenen voor een GGZ vriendelijke Wijk 6, 13 en 20 april 2023

Bouwstenen voor een GGZ vriendelijke Wijk 6, 13 en 20 april 2023

6 april 2023 - 20 april 2023

09:30 - 12:00

Bouwstenen voor een GGZ vriendelijke Wijk Basistraining voor professionals en vrijwilligers In het (vrijwilligers)werk dat je doet, kunnen mensen, die je ontmoet, een psychische kwetsbaarheid hebben. Je kan te maken hebben met gedrag dat jij lastig vindt om mee om...


De vier partijen die hier samenwerken zijn:

Stadsdeel Zuid

Het stadsdeel staat aan de basis van GGZ in de Wijk door samen met de doelgroep en andere betrokken partijen het beleid rondom bewoners met een GGZ-achtergrond voor te bereiden en te implementeren.

GGZ inGeest

GGZ inGeest biedt gespecialiseerde psychiatrische zorg aan jongeren, volwassenen en ouderen. Binnen het project van GGZ in de Wijk brengt GGZ inGeest specialistische kennis in over mensen met een GGZ-achtergrond.

TEAM ED

Ervaringsdeskundigen van TEAM ED organiseren laagdrempelige activiteiten in de Huizen van de Wijk en ondersteunen kwetsbare buurtbewoners. Verder dragen zij hun kennis over in trainingen en workshops.

Dynamo

Welzijnsorganisatie Dynamo helpt bewoners om actief mee te doen aan de samenleving. Binnen GGZ in de Wijk vertegenwoordigt Dynamo (de kennis van) het totale welzijnsaanbod in stadsdeel Zuid.

Neem contact op met de coaches

Greet Muyllaert

coach GGZ / Pijp & Buitenveldert

Ingrid de Jong

coach GGZ / Ouderen

Renée Adelmeijer

coach GGZ

Annemieke Blom

GGZ coach Welzijn

Eric Bolhoven

coördinator TEAM ED / Zuid (tijdelijke vervanger)

06 39842960
eric@teamed.nl

“Dat ze me binnenlaten, zegt wel wat natuurlijk.”

testimonials_0001_Paul van Schaik

Paul van Schaik,TEAM ED

“In Zuid wonen best veel mensen die nauwelijks hun huis uitkomen en moeilijk contact maken met anderen. Ik zoek die mensen op. Natuurlijk bel ik wel altijd even van tevoren, ik sta niet zomaar voor de deur. De ene keer laten ze me makkelijker toe dan de andere. Het is net hoe ze zich voelen. Voor hen is het in ieder geval prettig dat ik ook uit de GGZ kom, dat voelt vertrouwd. Dat ze me binnenlaten, zegt wel wat natuurlijk.“

“Niet iedereen hoeft een vol sociaal leven te hebben”

testimonials_0002_Greet Muyllaert

Greet Muyllaert, GGZ inGeest

“Je ziet mensen opbloeien omdat ze weer ergens bij horen en zich nuttig voelen. En sommige mensen zijn gewoon graag alleen. Niet iedereen hoeft een vol sociaal leven te hebben, dat moet je respecteren. Door het project zijn de lijntjes korter geworden en zijn wij een bekend gezicht bij organisaties in de wijk. Ik vind het heel sterk dat niet alles vanaf het begin was vastgelegd in protocollen en procedures, maar dat we echt de tijd hadden om het project samen vorm te geven.”

Samen werken aan een wijk waar iedereen welkom is. Wilt u meer weten?